עבור לתוכן

אני צריך כרטיס קול עבור HTPC והסבר לגבי מערכת קולנוע בייתית

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין בכרטיס קול איכותי 7.1 ערוצים עבור HTPC.

הכרטיס קול מיועד לסרטים, מוזיקה ומשחקים.

חשבתי על כרטיס קול של Creative מסדרת X-fi

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1123566682,70808,

אם מישהו מבין בזה, אז אני צריך שלכרטיס קול יהיו דרייברים עבור לינוקס.

יש המלצות?

בנוסף לכך, אני צריך הסבר לגבי חיבור ממיר כבלים, טלויזיה ורמקולים ל-HTPC.

האם הרמקולים צריכים להיות מחוברים ל-HTPC דרך רסיבר (מגבר), או שאפשר לחבר אותם ישירות ל-HTPC ללא רסיבר?

המטרה היא שדרך הרמקולים ההיקפיים שיהיו מחוברים ל-HTPC, אני אוכל לבחור אם לשמוע את הטלויזיה, או יישומים הפועלים ב-HTPC (מוסיקה, משחקים). זה אפשרי?

במידה וזה לא אפשרי, אז אני צריך לחבר את הרמקולים לרסיבר (מגבר), לחבר את הטלויזיה וה-HTPC לרסיבר, ובאמעותו לשלוט על מקור הקול?

השאלה שלי בעצם היא האם אני צריך מגבר, או שאני יכול לעשות את הכל באמצעות ה-HTPC.

במידה והדבר לא ניתן לביצוע באמצעות ה-HTPC בלבד ואני צריך מגבר, אז אני צריך כרטיס קול איכותי PCI, או שאני יכול להסתפק בכרטיס קול איכותי (לא ברמה של ה-X-fi) שמובנה על הלוח-אם (שבב קול של Nforce4)?

• תגובות 50
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין ספק שאתה צריך מגבר, במיוחד לסרטים.

כל כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית יתאים לסרטים (עם מגבר, כמובן). למשחקים כדאי משהו חזק.

טלוויזיה אפשר לחבר כמעט לכל כרטיס מסך.

את הממיר אפשר לחבר לכרטיס טלוויזיה נפרד, או לקנות כרטיס מסך VIVO.

*אם אתה רוצה לקבל 7.1 במשחקים, אתה צריך שבמגבר יהיו חיבורים נפרדים לכל רמקול.

פורסם
  • מחבר

כמה אמור לעלות מגבר איכותי (עדיף מגבר עם רסיבר)? יש לך המלצות? אני מעוניין במגבר איכותי של חברה מוכרת המיועד לפלח השוק הבינוני שהמחיר שלו לא בשמים.

אני קונה כרטיס מסך עם VIVO. הכרטיס מסך הוא Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III Bulk (צירפתי תמונה שלו).

אני צריך לחבר את הטלויזיה והממיר של הכבלים לכרטיס מסך? אתה יכול בבקשה להסביר לי מה בדיוק אני צריך לחבר למה (אני די N00B בזה)? כרגע כבל אחד לבן מחובר מהקיר לממיר של הכבלים, כבל לבן נוסף מחובר מהממיר של הכבלים לטלויזיה, וכבל שחור עם פלאג רחב מחובר מהממיר של הכבלים לטלויזיה.

למיטב הבנתי, אני אמור לא לגעת בחיבורים הקיימים, אלא לחבר את הממיר של הכבלים לחיבור העגול (שחור) בכרטיס מסך באמצעות היציאות בצהוב/לבן/אדום בממיר, לחבר את הטלויזיה לחיבור DVI (לבן) בכרטיס מסך דרך יציאת הקומפוננט בטלויזיה, ולחבר את המוניטור "17 לחיבור VGA (כחול) בכרטיס מסך. זה נכון?

אני רוצה לקנות גם כרטיס PVR, אבל אני לא ממש יודע מה אני צריך לחבר לכרטיס מסך VIVO, ומה אני צריך לחבר לכרטיס PVR. אתה יכול לעשות לי בזה סדר?

אם אני קונה מגבר, אז אני לא זקוק לכרטיס קול חזק, ואני יכול להסתפק בכרטיס קול מובנה על הלוח אם עם יציאה דיגיטלית? מה עדיף יציאה אופטית או קואקסאלית? יש מגברים/כרטיסי קול שיש להם את שני סוגי היציאות האלה? אם כן, איזה?

מה צריך לחבר למגבר, רק את הכרטיס קול, או גם את הטלויזיה, ואיך?

האם מגבר הוא בגדר חובה, או שאפשר להשיג תוצאות טובות עם כרטיס קול איכותי שהרמקולים מחוברים ישירות אליו, בלי מגבר?

אני רוצה לקבל צליל היקפי באמצעות 6 רמקולים היקפיים, רמקול קדמי וסאב וופר, גם במשחקים וגם בסרטים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

א. דווקא מגבר טוב יגביר את ההשפעה אם יש לך כרטיס קול לא טוב

ב. תחבר את המגבר בן המקור לרמקולים

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון שמגבר טוב ישפר את איכות הקול של כרטיס קול לא טוב?

אתה יכול בבקשה להמליץ לי על מגבר/רסיבר איכותי וכרטיס קול?

אתה יכול בבקשה לפרט מה צריך לחבר למה ולאיזה חיבור (טלויזיה, ממיר, מגבר, כרטיס קול, כרטיס מסך וכרטיס PVR)? אני די N00B מבחינת חיבורים כאלה.

האם מגבר הוא בגדר חובה, או שאפשר להסתדר בלי מגבר, ולקבל תוצאות טובות (אפילו טובות מאוד) באמצעות כרטיס קול איכותי עם יציאות דיגיטליות וחיבור כל הרמקולים ל-8 שקעים נפרדים בכרטיס קול (6 רמקולים היקפיים, רמקול מרכזי וסאב וופר)? אני צריך מפרט רצוי עבור הכרטיס קול, והמלצה לכרטיס קול.

פורסם

כרטיס הקול לא נותן מספיק זרם בשביל רמקול. אתה חייב מגבר בשביל להפעיל מערכת סראונד.

פורסם

1) רמקולים תמיד דורשים הגברה -בין זה רמקולים כאלה כמו של המחשב, שבאות יחד עם הגברה או רמקולים אמיתיים שדורשים מגבר\רסיבר, ובהחלט ללא שום ספק לא יעבדו ללא הגברה.

על איזה רמקולים מדובר? כבר יש לך אותם, או שאתה מתכנן לקנות?

2) אם אתה רוצה כרטיס קול ללינוקס, קריאטיב זה בהחלט לא הפתרון המתאים כי אני עוד לא ראיתי כרטיס קול של קריאטיב עם דריוורים ללינוקס.

יש עוד כמה אפשרויות, אבל כל מה הכרטיסי קול עם הדריורים ללינוקס, הם לא רשמיים אלה של צד שלישי(שלא יודע עד כמה זה רעיון טוב).אני חושב שאם ל Nforce4 שיש לך, יש את כל הפיצ'רים בכרטיס קול שאתה צריך, ואתה יכול להפעיל אותו בלינקס אז תשאר איתו.

עוד אפשרות, זה אם אתה כן תקנה רסיבר(עדיין לא הבנתי לאיזה כיוון אתה הולך, אם יש לך מערכת, ואם לא על איזה תקציב אתה סגור) אז אתה יכול לעשות Coaxial\optical out למגבר ומשם שזה יעשה המרה עם הDAC של הרסיבר, או אפילו עם DAC נפרד(תלוי כמה אתה תשקיע בזה) כדאי לא להיות תלוי בדריוורים של הכרטיס קול ובמערכת הפעלה.

ושוב, מה התקציב שלך למגבר, ולאיזה רמקולים הוא מיועד, ומה הוא התקציב? אגב, "מחיר לא בשמיים" זה לא ממש הגדרה לתקציב(לפחות לא מבחינתי).

3) אם תחבר את הטלוויזיה(יענו לממיר, לא לטלוויזיה עצמה) למחשב, אז כשתפעיל את התוכנה שמראה את הטלוויזיה אתה תוכל לשמוע את הטלוויזיה, ובמצבים אחרים תוכל לשמוע מוזיקה.

השאלה היא האם הטלווזיה שלך היא בעלת רזולוציה גבוהה כדאי שאתה יכול להשתמש בה גם בתור מסך, או שהיא עם רזולוציה נמוכה ואתה רוצה להשתמש בה בנוסף למסך מחשב או במקביל? מה החיבורים שקיימים בטלוויזיה שלך(מאחורה)?

פורסם

אתה מתכוון שמגבר טוב ישפר את איכות הקול של כרטיס קול לא טוב?

אתה יכול בבקשה להמליץ לי על מגבר/רסיבר איכותי וכרטיס קול?

אתה יכול בבקשה לפרט מה צריך לחבר למה ולאיזה חיבור (טלויזיה, ממיר, מגבר, כרטיס קול, כרטיס מסך וכרטיס PVR)? אני די N00B מבחינת חיבורים כאלה.

האם מגבר הוא בגדר חובה, או שאפשר להסתדר בלי מגבר, ולקבל תוצאות טובות (אפילו טובות מאוד) באמצעות כרטיס קול איכותי עם יציאות דיגיטליות וחיבור כל הרמקולים ל-8 שקעים נפרדים בכרטיס קול (6 רמקולים היקפיים, רמקול מרכזי וסאב וופר)? אני צריך מפרט רצוי עבור הכרטיס קול, והמלצה לכרטיס קול.

א. להפך זה יבליט את העובדה שהמקור לא טוב

ב.אני אישית הייתי אומר לך ללכת על הZS אך אמרת שאתה הולך על לינוקס ולכן אני לא יודע כבר מה להגיד לך ותלוי לאיזה רמקולים את מחבר את המערכת אם יש להם מגבר אז לא צריך מגבר ואם לא - אז צריך

פורסם
  • מחבר

אין לי עדיין שום דבר. אני שואל עכשיו את כל השאלות כדי להיות מוכן מראש ולדעת מה אני צריך לקנות ומה אני לא צריך לקנות, במקום לקנות משהו שאני לא יודע אם אני צריך או לא, ואח"כ לשאול מה לעשות איתו.

לגבי הרמקולים, אני מתכוון לקנות רמקולים של BOSS (לא רמקולים של מחשב). הכוונה היא לקנות 4 רמקולים היקפיים קטנים (עדיף 6 אם אפשר), רמקול מרכזי וסאב וופר. אני צריך המלצה לדגם ספיציפי של רמקולים של BOSS (עדיפות לצבע שחור), ומחיר.

לרמקולים של המחשב יש כבל חשמל. האם זה הכוונה במגבר פנימי? אני לא יודע עם לרמקולים של BOSS יש מגבר פנימי (אני מניח שלא). במידה ולרמקולים של BOSS אין מגבר פנימי, אז אני צריך לקנות גם מגבר. אני חושב שאם אני כבר קונה מגבר, אז עדיף לקנות מגבר שהוא גם רסיבר (ההנחה שלי היא שההבדל במחיר לא גדול). אני צריך המלצה למגבר/רסיבר איכותי של חברה מוכרת (עדיפות לצבע כסוף), ומחיר.

Alechko, דיברת על DAC. זה סינית בשבילי. כפי שציינתי, אני די N00B בתחום. אני בקושי יודע שיש דבר כזה חיבורים אופטיים וקואקסיאליים (לא שאני יודע מה זה).

לגבי הטלויזיה, יש לי כרגע טלויזיה ישנה "29 עם חיבור שחור רחב שמחובר לממיר של הכבלים (אין חיבורים נוספים). אני מניח שלטלויזיה יש רזולוציה של 640X480. אני מעוניין לקנות טלויזיה חדשה (כנראה "29 עם מסך שטוח) עם חיבור קומפוננט שיתחבר לחיבור DVI בכרטיס מסך. יציאת ה-VGA בכרטיס מסך תחובר למסך "17 של המחשב השולחני שלי באמצעות KVM HUB.

לגבי המלצה לטלויזיה, זה כבר קשור לת'רד אחר. אבל, אני אשמח לדעת איזה יציאות אני צריך שיהיו בטלויזיה שאני מתכוון לקנות. בנוסף לכך, אני צריך לדעת האם לטלויזיות החדשות (CRT) גם כן יש רזולוציה של 640X480. מה בנוגע לטלויזיות 100Hz?

במידה וגם לטלויזיות החדשות של ה-High Definition יש רזולוציה נמוכה של 640X480, אז אני אקנה גם מקרן עם רזולוציה גבוהה (במקום להסתמך על המסך "17), אבל זה יהיה בשלב יותר מאוחר.

בנוגע לכרטיס קול, חשבתי על הכרטיס הבא: BlueGears X-Mystique שמחירו 680 ש"ח (צירפתי תמונה). מישהו מכיר את הכרטיס קול הזה? מה אתם אומרים על המפרט שלו? אני לא יודע אם יש לו דרייברים ללינוקס (מישהו יודע?). בכל אופן, לינוקס זה בגדר העדפה בלבד, ובלית ברירה אני מוכן להתפשר גם על Windows XP MCE 2005.

*** Sound Processor ***

C-Media CMI8768/PCI-8ch+ PCI chipset (8CH audio single chip with Dolby Digital Live Real-Time Contents Encoder, The World First Dolby Digital Live support PCI audio chipset)

8CH codec embedded PCI audio single chip

Full-duplex 8CH 24bit/96kHz DAC / 2CH 16bit/48kHz ADC

Integrated S/PDIF Input/Output supports 44.1kHz/48kHz/96kHz samplerate and 16/24bits resolution

*** Product Features ***

Supports Dolby Digital Live Real-Time Contents Encoder / The World First Dolby Digital Live Certificated PCI Audio Board

Supports the latest DTS-ES, DD-EX sound (6.1/7.1) playback (also including Dolby Digital 5.1 and DTS 5.1 playback) with Software Decoding Application like as PowerDVD, WinDVD

Supports 44.1 kHz / 48kHz / 96kHz S/PDIF Output through both Coaxial RCA and Optical Toslink

Onboard COAXIAL RCA output connector, OPTICAL Toslink trasmitter for high quality Digital Output

Supports 44.1kHz / 48kHz / 96kHz S/PDIF Input with HDA X-10 Digital Input extension board (Optional)[Digital I/O (SPDIF-IN #2)]

*** System Interface ***

PCI Rev. 2.2 compliant with 32bit PCI bus mastering modes

Two S/PDIF Input for CD_SPDIF Input (S/PDIF-IN #1), Digital I/O(SPDIF_EXT) Input (S/PDIF-IN #2)

Built-in earphone buffer at Front Output (32Ohm Loading)

External EEPROM Interface for Sub-Vendor/Sub-Device ID using custom driver

16Pin MIDI_IO Header for supporting MPU-401 MIDI UART Port

Four high perfomance OPAMP for Output control, Two high perfomance OPAMP for MIC Input - increase gain level and improve SNR

Onboard TOSLINK transmitter for up to 24bit/96kHz Optical Digital Output, Gold Plated RCA connetor for Coaxial Digital Output

12Pin SPDIF_EXT Header for using HDA Digital I/O extension board (Optional) - COAXIAL, OPTICAL Digital Input function enables

C-Media Xear 3D 7.1 Virtual Speaker SHIFTER technology

Sensaura CRL3D HRTF 3D positional sound enhancement with multi-drive 7.1, EnvironmentFX, ZoomFX, MacroFX, etc.

DirectSound 3D HW acceleration

A3D 1.0 , EAX 1.0, 2.0 (powered by Sensaura), HRTF-based 3D Positional Audio (C3DX), Direct Sound 3D SW

Unique Karaoke functionality : Mic Echo, Key-shifting, Vocal Cancellation

Special feature for Winamp broadcasting , VOIP, Onling-games, Online messenger application:Magic Voice, Support Stereo-MIX recording mode for Winamp Broadcasting

10-band Equalizer with 12 preset modes; 27 global environment effects

Support 7.1Ch playback for Windows XP, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows ME, Windows 98 SE (Microsoft DirectX 8.1 or higher is required)

*** System Requirements ***

Intel Pentium III 800MHz CPU or equivalent CPU

Motherboard with above level CPU support

At least 256MB of RAM

One available PCI 2.1 or higher spec compliant PCI slot

16Pin MIDI_IO Header for supporting MPU-401 MIDI UART Port

Microsoft Windows 98SE/ME/2000/Server2003/XP operating system with DirectX 9.0a

Hardisc Drive supporting UDMA 66/100 and 5400rpm

Active 2ch speakers / Headphone or 5.1ch/7.1ch Speakers with powered amplifier

התקציב שלי עומד כרגע על כ-10,000 ש"ח שיש לי במזומן עבור ה-HTPC + מגבר/רסיבר + רמקולים (לא כולל טלויזיה). ברור לי שהתקציב הזה לא יכסה את העלות של הרמקולים + מגבר/רסיבר. אבל, אין לי תקציב נוסף מגובש. אני מבקש לדעת כמה כסף בדיוק אני צריך, כדי לדעת כמה כסף להפריש מהמשכורת. אני מעוניין ברכיבים המיועדים לשוק הבינוני, בהנחה שהמחיר שלהם יתאים לי. לשם דוגמה, לגבי הכרטיס מסך, אני קונה את ה-6600GT (או את המקביל החדש שלו של ATI) המיועד לשוק הבינוני, ולא את ה-6800GT המיועד לשוק הגבוה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ראיתי שכבר קישרת לחדשה אחת שלי על הכרטיס החדש של הקריאטיב, אז בו אני אקשר אותך לחדשה אחרת שלי על הכרטיס המדובר:

http://www.techno.co.il/fullnews.php?p=1646&more=1

בנוגע לכרטיס עצמו, קראתי עליו קצת בעבר ונראה היה כי יש לו בעיות עם דרייברים, כך שאני מציע לך להיעזר בגוגל ולראות אם הבעיות עדיין קיימות לפני שאתה רוכש אותו. בנוגע לאיכות הקול, אני לא שמעתי אותו. עם זאת, ממה שקראתי, ונראה כי ה-DAC שלו (Digital to Analog Convertor או בעיברית ממיר מדיגיטלי לאנאלוגי) הוא ברמה נמוכה יחסית אך קל מאוד לשידרוג (לא מומלץ אם אין לך ניסיון וידע בנושא). שוב, זה לא משהו שעניין אותי לכן לא בדקתי לעומק, אם אתה שוקל רכישה גוגל יעזור לך מאוד.

קצת מסביב, רסיבר הוא מגבר עם רדיו וזה הכל. רמקולים של BOSS הם חרא ולא כדאי לקנות. מומלץ לקנות רסיבר, לחבר אליו את המחשב בנפרד ואת הממיר בנפרד, וכך כל אחד מהם יהיה בגדר מקור בלבד. אם תרצה, אין שום בעיה לחבר את הממיר למחשב, אך הוא לא יהיה מעבר לעוד שלב בשרשרת שלך.

לשאר הדברים המדוברים בדיון אני לא אגיב כרגע, כיוון שאני רואה שאלכס שלנו מסתדר כרגע בסדר גמור.

Anatoli.

פורסם

תודה על הגיבוי, אנטולי, אני רק אוסיף שלפי ההגדרה רסיבר הוא סה"כ מגבר+רדיו, אבל כיום בדרך כלל מתכוונים למגבר רב ערוצי, עם switcher(או סוג של קדם מגבר מובנה) לאודיו\וידאו, עם DAC, הרבה כפתורים, שלט, מסך LCD והרבה מושגים מרשימים על האריזה.

- בקשר לחיבור אופטי\קואוקסיאל, זה חיבורים שמעבירים אות דיגיטלי מוצפן כפי שהוא שמור על מדיה דיגיטלית(בצורה של 01001001011), ועובר לDAC שמתרגם את זה לאותות אנלוגיים. אני בטוח שחיפוש קטן בגוגל היה מעלה את אותן תשובות.

-בקשר לבחירה של המערכת עצמה, אני הייתי ממליץ להסתובב בחנויות סטראו שמתמחות במערכת רמקולים(לא בחנויות חשמל!), ושם לקבל יעוץ ולשמוע בעצמך. אולי אפילו בתקציב הזה עדיף לקנות מיד שנייה, כי הרבה פעמים ניתן למצוא מציאות. אל תרתע לקנות מיד שנייה, או ציוד יחסית ישן- כי זה לא כמו בחומרת מחשב- לא מה שהכי חדש, או מה שעולה יותר הוא בהכרח יותר טוב. בנוסף, יש הרבה חברות מצויינות שמתמחות רק בתחום האודיו ולכן אתה כלול לא להכיר אותם, אבל הן לא בהכרח פחות טובות מחברות בסדר גודל של onkyo או B&W אם כי יותר טובות הרבה פעמים באותו טווח מחירים.

כיוון שהתקציב שלך לא גבוהה בשביל לקנות רסיבר ועוד 8\6 רמקולים, ואם יש לך כוונה להשקיע יותר אחר"כ אז אתה יכול בהתחלה לקחת רק זוג, או 4 רמקולים ואחרי זה להשלים, אבל חשוב שזה יהיה מאותה חברה ומאותה סדרה של רמקולים.

אבל קודם תצא החוצה ותעשה סיבוב בחנויות(כן, לעשות מחקר לא באינטרנט אלה בשטח) כדאי ולראות ולשמוע מה האפשרויות שלך. אולי כדאי לתת לך כיוון איפה לחפש, תעיין באתר "אוזניים"(תחת הקטגוריה מדריך מסווג) ובפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז.

-בקשר לטלוויזיה, אם זה טלוויזית HDTV כמו שאתה הזכרת, אז היא חייבת לתמוך ברזולוציה של או 1280X720 או 1920X1080, והן כמעט תמיד או טלוויזיות פלזמה, או LCD (למרות שגם ראיתי טלוויזיות מבוססות CRT שתומכות בHD), תמיד עם מסך רחב(16:9).

וזה שטלוויזיה תומכת בתצוגה של 100hz לא בהכרח אומר שיש תמיכה ברזולוצית HD. על איזה תקציב חשבת לקניית טלוויזיה?

פורסם
  • מחבר

Anatoli,

הקישור שנתת הוא לא לכרטיס של Creative, אלא לכרטיס BlueGears HDA Digital X Mystique 7.1 Gold שהבאתי בתגובה הקודמת שלי.

הכרטיס הזה תומך ב-Dolby Digital Live, והמחיר שלו הוא בסה"כ כ-680 ש"ח ($100 בחו"ל). אני יכול להבין ממך שזהו כרטיס קול מומלץ, ושאתה ממליץ לי לקנות אותו?

אני מאוד מעוניין להריץ על ה-HTPC לינוקס, כך שאני צריך דרייברים ללינוקס עבור הכרטיס קול הזה.

חיפשתי ב-Google דרייברים ללינוקס לפי מילות החיפוש הבאות: "HDA Digital X Mystique 7.1 Gold"+"driver"+"linux"+"download". אבל, לא מצאתי דרייברים. יש אולי אתר שבו אני יכול למצוא דרייברים עבור לינוקס לכרטיסי מסך, כרטיסי קול, וכדומה?

במידה והכרטיס קול הזה לא מומלץ, אז עדיף לקנות כרטיס קול של Creative? אם כן, אז איזה דגם, ובאיזה מחיר?

אני יודע שרסיבר זה מגבר עם רדיו. פשוט אמרתי שאם אני כבר קונה מגבר ל-HTPC, אז עדיף שזה יהיה רסיבר שיש לו רדיו עבור מערכת קולנוע בייתית שלמה.

אתה אומר שהרמקולים של BOSS הם חרא? :o לפי מה שהבנתי, מדובר ברמקולים איכותיים של חברה מוכרת המומלצים למערכת קולנוע בייתית. בכל אופן, אם אתה אומר שהם לא מומלצים, אז על איזה רמקולים אתה כן ממליץ?

Alechko,

אני יודע שחיבורים אופטיים וקואקסיאליים הם חיבורים דיגיטליים. אני פשוט לא יודע מה בדיוק ההבדל בין חיבור אופטי לחיבור קואקסיאלי, ומה עדיף.

לגבי טלוויזיה, אני מעוניין לקנות טלוויזיה CRT (לא LCD או פלאזמה) "29 עם מסך שטוח בפורמט של 4:3. התקציב עבור הטלויזיה הוא כ-5,000-6,000 ש"ח. אם אני יכול לקנות טלויזיה כזו שתומכת ב-HD וברזולוציות של 1280X720 ומעלה, כך שניתן יהיה לעבוד בה עם ה-Desktop של המחשב ולשחק במשחקים ברזולוציות גבוהות, אז אני מוכן להעלות את התקציב עבור הטלויזיה. יש לך מושג כמה זה אמור לעלות? המלצות?

10,000 ש"ח עבור רסיבר ורמקולים זה תקציב הגיוני/מופרז/נמוך? אני צריך המלצות לרסיבר ורמקולים (חדשים). אם אני אצטרך להגדיל את התקציב, אז אני אצטרך עוד חודש-חודשיים, אבל זה אפשרי. אם כי, עדיף כמובן מחיר נמוך ככל האפשר.

פורסם

א: לא ניסיתי לדבר על הכרטיס של קריאטיב. סך הכל ציינתי שהקישור שנתת לכרטיס של קריאטיב בחדשות האתר הוא חדשה שלי, וגם הקישור שאני נתתי לך לכרטיס של HDA הוא לחדשה שלי (בטרם עברתי לאתר הזה).

ב: BOSS הם זבל לדעתי, אולי אתה תאהב, יכול להיות. קשה להמליץ כיוון שכל אחד צריך לבחור את הצליל שלו לכן כדאי שתלך ותשמע כמה דברים שאתה אוהב ואז נוכל להמליץ לך על דברים דומים.

ג: כל מה שכתבתי בתגובתי הקודמת נוגע לכרטיס של HDA, הכרטיס של קריאטיב רק הוכרז לא מזמן ויהיה זמין בקרוב מאוד כך שכרגע אין לי מידע ממשי עליו כיוון שלא התנסו בו מעבר להצגה הפתטית שלו ב-CES.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לגבי ה-BlueGears HDA Digital X Mystique 7.1 Gold, ראיתי שזו כתבה שלך (כתוב שם אנטולי בעברית). מדובר באותו כרטיס שאני הבאתי בתגובה קודמת שלי, אבל לא הבנתי ממך אם אתה ממליץ על הכרטיס הזה או לא. יש לך מושג אם הבעיות של הדרייברים שלו הוסדרו (מה לגבי דרייברים ללינוקס)? עברו כבר הרבה חודשים מאז שהכרטיס הזה הושק, כך שהייתי מצפה שתקלות (אם היו) כבר סודרו.

אתה אומר ש-BOSS (אומרים BOSS או Bose?) זה זבל, ולא שווה לקנות את הרמקולים שלהם? האם אתה אומר את זה בגלל שבאמת מדובר ברמקולים גרועים, בגלל שהחיר שלהם גבוה יחסית לאיכות שלהם, או שמדובר ברמקולים טובים שפשוט לא עומדים בסטנדרטים של אנשים בעלי שמיעה מוסיקלית?

בתור אדם ממוצע שנעדר כל שמיעה מוסיקלית, אין לי צורך ברמקולים איכותיים ביותר שעולים 10,000 ש"ח ומעלה. אני מחפש רמקולים איכותיים במחיר סביר של כמה אלפי ש"ח בלבד (אני רוצה משהו לא יקר).

אני מתכוון להסתובב בחנויות אודיו ולהאזין לרמקולים שונים. אבל, מאחר ואין לי שמיעה מוסיקלית, אני מניח שאני לא אמצא כל הבדל בין הרמקולים השונים, ושהדבר רק יבלבל אותי עוד יותר.

בעיקרון, הרמקולים הרגילים של הטלויזיה מספקים אותי בהחלט. עם זאת, אני מעוניין ברמקולים חיצוניים לצורך חווייה של סאונד היקפי (לשמוע צלילים לא רק מקדימה, אלא גם מאחור), והרגשת צלילים נמוכים באמצעות באב וופר חזק ואיכותי. לשם כך, אני צריך רמקול מרכזי רחב לקטעי דיבור (שלושה סוגי צלילים) מעל הטלויזיה , שני רמקולים קדמיים קטנים (שני סוגי צלילים), שני רמקולים אחוריים קטנים (שני סוגי צלילים), שני רמקולים צדדיים קטנים (שני צלילים) בגדר אופציה בלבד בהתאם למחיר, וסאב וופר גדול וחזק מתחת לטלויזיה.

הרמקולים מיועדים למערכת קולנוע ביתית, אבל גם להשמעת מוסיקה. אני רוצה רמקולים איכותיים (ורסיבר מתאים שיתמוך בהם) שניתן יהיה לשמוע בהם צליל ברור ונקי גם בעוצמות גבוהות (סרטים ומוסיקה).

קראתי כמה כתבות באתר אוזניים שאלכס הביא לי, ולמדתי כמה דברים חדשים, כמו למשל שרצוי שלרמקולים תהיה התנגדות של 8 אוהם. בנוסף לכך, הבנתי גם שצריך להתאים את הרמקולים לרסיבר מבחינת ההספק, כדי לא לגרום נזק לרמקולים או לרסיבר. לפי הכתוב באתר, אני מניח שהרסיבר המתאים לי הוא מסוג אודיו/וידאו (יחידה אחת).

אני רוצה שגם בכיוון של הרסיבר לעוצמה מקסימלית (בכוונה או בטעות), לא יגרם שום נזק לרסיבר או לרמקולים. האם לשם כך לרסיבר צריך להיות הספר יותר גבוה מההספק הכולל של הרמקולים, או שלרמקולים צריך להיות הספק יותר גבוה מזה של הרסיבר?

אתה חושב שאולי הרמקולים של BOSS בכ"ז מתאימים לי, או שאתה ממליץ לי להתרחק מהם ויהי מה? יש לך אפשרות להמליץ לי על רמקולים של חברה אחרת?

אני צריך המלצה לרמקולים ורסיבר אודיו/וידאו מתאים (תמיכה בדולבי דיגיטל, DTS, וכל שאר הפורמטים) שיתאים לצרכים שלי (המערכת אמורה להיות בחדר שגודלו כ-4.5X3) ולהבחנה המוסיקלית המוגבלת שלי במחיר נמוך ככל האפשר, אבל בלי להתפשר על חברה (חברה מוכרת ואיכותית בתחום האודיו) ואיכות (רסיבר ורמקולים שיחזיקו מעמד 20 שנה ומעלה). אני צריך לדעת כמה זה צריך לעלות לי, כדי לדעת כמה כסף לחסוך (כרגע התקציב שלי מספיק רק עבור ה-HTPC עצמו).

פורסם

-כבל אופטי מבוסס על אור, לכן המצב כזה האיכות של הכבל לא ממש קריטית כל עוד הוא לא פגוע פיזית, ואות שעובר בכבל הזה לא יכול לקלוט הפרעות אלקטרומגנטיות ולא צריך סיכוך- לאומת זאת החיסרון שהכבל יחסית יקר, לא בא באורכים גדולים, ולא גמיש במיוחד.

כבל קואוקסיאל מבוסס על מתכת(נחושת בדרך כלל), עם כבל יחיד בבסיס שמעביר את האות, מבודד, ומעל כמה שכבות סיכוך מעל ובידוד. טוב להעברת אותות(גם אנלוגיים) בתדרים גבוהים, אומנם במצב אידאלי צריך חיבור RCA איכותי, ושהכבל עצמו יהיה עשוי מכסף טהור(המתכת הכי מוליכת חשמל) לאיבוד כמה שפחות מידע מהאות.

-אם אתה רוצה אולי לשקול להחליף את המסך שיש לך עכשיו בטלויזיה ברזולוציה גבוהה(במקום שיהיה מסך מחשב וטלוויזיה במקביל), כמה אתה רוצה להשקיע בזה?

בכל מקרה, אני הייתי ממליץ לך לצאת לסיבוב בחנויות חשמל ביתיים ולראות שם איזה טלוויזיות ניראות לדעתך. בכל מקרה, כיוון אולי לטלוויזיות טובות זה בכללי: Loewe, Sony, Toshiba, Pioneer, NEC, Sharp, Panasonic. לאדע, אני אישית מאמין באמינות תוצרת גרמניה(Loewe במקרה הזה) או יפן(כל השאר שהזכרתי) מעבר לעיניין של איכות המסכים ומה שאתה תאהב- זה לאומת תוצרת סין או קוריאה(יותר מדי פעמים שמעתי בעיות עם סמסונג, או LG בתחומים שונים).

-האם אתה בטוח שאתה מתכוון לBoss ולא לBose? אני לא יודע לגבי Boss, אבל אני יודע ש Bose הם בהחלט נמכרים במחיר הרבה יותר גבוהה מהערך האמיתי שלהם, ואם זה מה שמספק אותך יותר פשוט לקחת משהוא יותר זול שלא פחות מהם(פשוט זה לא יהיה עם מותג "מוכר").

בכל מקרה, תקציב של 10,000 שקל לרסיבר+רמקולים, זה דווקא יכול להיות משהוא טוב, אבל לפני זה אמרת שהתקציב הזה כולל מחשב HTPC, לא כך? והשאלה אם אתה באמת צריך רמקולים במחיר כזה או לא, אתה קודם צריך לשמוע(בחנויות אודיו אמיתיות, כמו שאמרתי- לא חנויות חשמל) ואז להחליט מה "מספק" אותך.

החוקים לבחירת מערכת זה שמיעה של השוואת של שתי מערכות בלבד בזמן אחד, וכשאתה בוחר את המערכת המועדפת עלייך, להשוות אותה ישירות לבאה וכך האלה- ולא לחזור אל אלה שכבר שמעת והחלטת שהן נחוטות מהדגם שהשוואת אליו באותו רגע. וכמובן, צריך לבוא עם דיסק שאתה מכיר טוב, ואתה יודע איך הוא נשמע בכל מיני מערכות כמו בטלוויזיה או במערכת\אוזניות של המחשב.

אגב, אם אתה תקנה כרטיס קול איכותי, אולי תחליט לוותר על רסיבר ולקנות Power Amplifier (כזה דבר שכל מה שהוא עושה זה להגביר וזהוא) ואולי גם קדם מגבר, כי ככל שבמגבר יש פחות כפתורים ופיצ'רים, אתה משלם יותר על האיכות נטו של ההגברה.

אולי על אותו תקח יחידת DAC נפרדת שתתחבר לכרטיס קול שמוציא אות דיגיטלי נקי וככה תיהיה פחות תלוי בדריוורים ובמערכת ההפעלה, למרות שניראה לי שזה יעלה יותר, אבל זה בכל זאת עוד אפשרות.

ואם עוד לא עשית את זה, הגיע הזמן לקרוא את התראד הזה(זאת אומרת, העיקר זה רק הפוסט הראשון והשני):

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=47716.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים