עבור לתוכן

נמאס מהרעש של המאורר 12 יש למישהו רעיון

Featured Replies

פורסם

יש לי במארז 2 מאוררי 12" אחד קדמי ואחד אחורי , האחורי מחובר ללוח האם עם חיישן טמפ' ולכן הוא שקט ומסתובב בהתאם לחום המארז

אבל ל12" הקדמי לא היה מקום לחבר על הלוח :-( אז חיברתי אותו ישירות למולקס ועקב כך החיישן שלו לא פעיל והוא מסתובב במקסימום עוצמה ורעש

יש משהו לעשות?

מה עדיף איזה פאן באס או שאולי יש מאורר שלשהו שמגיע עם פאן באס קטן משלו בשביל שאני לא יצטרך לקנות סתם משהו גדול

נ.ב. הטמפ' במחשב שלי סבבה הכל יחסית קריר

פורסם

זה ברור שעם חיברת אותו למולקס,זה חיבור ישיר[12V] , ושמחברים ללוח,בד''כ זה עובד על 7V+

ומתיי שהאזור מתחמם,הוא יודע לתפקד ולתת את העוצמה המירבית שלו,לשלוח פקודות לV יותר גדולים.

לגביי השאלה השניה שלך,-יש מה לעשות?

אם עדיף פאן באס או שאולי מאוורר שמגיע עם פאן באס קטן משלו?

תלויי מה התקציב , יש מאווררי 120 מ''מ שמגיעים עם פאן קונטרול, שנותנים 7V -12V [ לפי סובבת הכפתור כמובן.]

תציג תקציב.

פורסם

תעשה מוד 7 וולט.

פורסם
  • מחבר

תעשה מוד 7 וולט.

נשמע רעיון טוב יש איזה מדריך בנושא?

פורסם
  • מחבר

זה ברור שעם חיברת אותו למולקס,זה חיבור ישיר[12V]  , ושמחברים ללוח,בד''כ זה עובד על 7V+

ומתיי שהאזור מתחמם,הוא יודע לתפקד ולתת את העוצמה המירבית שלו,לשלוח פקודות לV יותר גדולים.

לגביי השאלה השניה שלך,-יש מה לעשות?

אם עדיף פאן באס או שאולי מאוורר שמגיע עם פאן באס קטן משלו?

תלויי מה התקציב , יש מאווררי 120 מ''מ שמגיעים עם פאן קונטרול,  שנותנים 7V -12V [ לפי סובבת הכפתור כמובן.]

תציג תקציב.

הייתי מעדיף להשאר מתחת ל 100ש"ח אבל לא נורא אם זה יהיה יותר (אפשר להגיע גם ל 300 ש"ח)

פורסם

נשמע רעיון טוב יש איזה מדריך בנושא?

אם אתה רציני בעניין , של לעשות וולט מוד

יש לך את המדריך הזה,כאן באתר:

מערכת שליטה במאוררי המחשב,-בנה את הפאן-קונטרול (שולט מאווררים) שלך.

אם אינך רוצה להתעסק עם זאת,יש לך את המאוורר Thermaltake Smart Case Fan II 120mm A2029 , שמגיע עם פאן קונטרול..

פורסם
  • מחבר

האם יש מדריך לעשות וולט מוד רק למאורר אחד.. אין לי צורך ב פאן באס שלם.. רק מאורר אחד עושה לי בעיות

פורסם

תעשה בידיוק פה איך שיש במדריך,רק שתכין פאן קונטרול אחד..

מה הבעייה ? :-\

פורסם

הוא לא צריך את כל זה...

אם הוא רוצה רק להוריד את המתח שיחבר נגד (בהספק מתאים למאורר כמובן) ואם הוא רוצה שליטה שישים נגד משתנה עם הספק מתאים..

פורסם

אם לא בא לך לעשות מוד קנה את זה ולא תשמע כלום גם אם תחבר אותו ישירות למולקס:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6227

אם בא לך לחווט אז תחבר את האדום של המאוורר לצהוב של המולקס (החיבור שבא מהספק) = 12V

תחבר את השחור של המאוורר לאדום של המולקס = 5V.

עכשיו הפרש הפוטנציאל על המאוורר יהיה 7V

פורסם

לך האופציה הזולה לעשות מוד ל7V (חבר תחוט האדום לצהוב ותשחור לאדום).. :screwy::smile1:

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם לא בא לך לעשות מוד קנה את זה ולא תשמע כלום גם אם תחבר אותו ישירות למולקס:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6227

אם בא לך לחווט אז תחבר את האדום של המאוורר לצהוב של המולקס (החיבור שבא מהספק) = 12V

תחבר את השחור של המאוורר לאדום של המולקס = 5V.

עכשיו הפרש הפוטנציאל על המאוורר יהיה 7V

באמת אחי?

ככה עושים את המוד של ה7 וולט?

אני אנסה

תודה לך

פורסם
  • מחבר

פצצה, אני הולך לעשות את המוד של ה7 וולט תודה!!

דרך אגב מאורר 120 של GlacialTech זה זבל של מאורר, הוא באמת מאוד שקט אבל הוא בקושי מוציא אויר ולא משפיע על סירקולציה

אני אומר את זה כי היה לי אחד כזה והחזרתי אותו לחנות מרוב שהוא לא עשה כלום.. אבל הוא באמת שקט :nixweiss:

פורסם

פצצה, אני הולך לעשות את המוד של ה7 וולט תודה!!

דרך אגב מאורר 120 של GlacialTech זה זבל של מאורר, הוא באמת מאוד שקט אבל הוא בקושי מוציא אויר ולא משפיע על סירקולציה

אני אומר את זה כי היה לי אחד כזה והחזרתי אותו לחנות מרוב שהוא לא עשה כלום.. אבל הוא באמת שקט  :nixweiss:

אוהב לדבר שטויות הא? ... בוא תראה משהו אחד:

לפי האתר של טרמלטייק ה-smart case fan 2 מוציא 35.43CFM במהירות סיבוב של 1300RPM שהיא הנמוכה שלו ביותר כאשר הוא מחושמל ב-7 וולט בלבד, ב-25.5 דציבלים

יחסית אליו ה- GlacialTech 120mm מוציא 37CFM במהירות סטוק בכל חיבור לחשמל ללא מודים בכלל וכל זה ב-19 דציבלים בלבד..

אז חלאס להגיד שטויות.. אני מתכנן מוד שיחליף את המאוורר מאוד ויגרום לו להיות מסורס

המאוור הזה לא בנוי לעבוד במהירות נמוכה בלבד כי ככה הוא דוחף מעט מאוד אוויר יחסית למאוור אחר שבנוי ומיועד לעבוד במהירות נמוכה ולכן כמו האוויר שהוא דוחף יחסית במהירות סיבוב נמוכה היא גדולה הרבה יותר מכל מוד שתעשה למאוורר שלא יועד לכך מההתחלה!

פורסם
  • מחבר

אוהב לדבר שטויות הא? ... בוא תראה משהו אחד:

לפי האתר של טרמלטייק ה-smart case fan 2 מוציא 35.43CFM במהירות סיבוב של 1300RPM שהיא הנמוכה שלו ביותר כאשר הוא מחושמל ב-7 וולט בלבד, ב-25.5 דציבלים

יחסית אליו ה- GlacialTech 120mm מוציא 37CFM במהירות סטוק בכל חיבור לחשמל ללא מודים בכלל וכל זה ב-19 דציבלים בלבד..

אז חלאס להגיד שטויות.. אני מתכנן מוד שיחליף את המאוורר מאוד ויגרום לו להיות מסורס

המאוור הזה לא בנוי לעבוד במהירות נמוכה בלבד כי ככה הוא דוחף מעט מאוד אוויר יחסית למאוור אחר שבנוי ומיועד לעבוד במהירות נמוכה ולכן כמו האוויר שהוא דוחף יחסית במהירות סיבוב נמוכה היא גדולה הרבה יותר מכל מוד שתעשה למאוורר שלא יועד לכך מההתחלה!

כמה אתה מקשקש... היה לי את המאורר לא אכפת לי מה בדקו באתרים המשוחדים של החברות אני שמתי אותו מול מאורר ג'נרי 12"

בדקתי על המחשב שלי והמאורר הג'נרי אומנם הרעיש יותר אבל גם קירר הרבה יותר, המאורר השקט כביכול לא קירר כמעט בכלל.

חוץ מזה אתה רוצה להגיד שכל האנשים בפורום שבונים פאן באסים ועושים מודים בעצם לא מבינים מה הם עושים כי הרי הם לוקחים מאוררים שלא אמורים לעבוד ב 7וולט

כמו שאתה אומר ומשנים להם את ההתנהגות הנורמלית שלהם... קשקשן... תראה עובדות פאן באסים עובדים ועובדים מעולה.

ד"א אני מציע שתקרא מה היה הת'רד לפני שאתה רושם שטויות אני לא תכננתי שום מוד אנשים בפורום שמבינים עניין הציעו לי את זה כפתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים