עבור לתוכן

מה אתם אומרים על הOC הזה?

Featured Replies

פורסם

לפני כשבוע עשיתי OC שהמטרה שלו הייתה לבדוק עד כמה אני יכול להמהיר את המערכת שלי, מבלי להתחשב ביציבות, מספיק הייה לי שהוונדוס יעלה ואני אוכל לבדוק את התוצאה באידה.

הערות:

התיזמונים של הזיכרון שלי הם 2.5 3 2 7 ואין לי מושג איך לשנות אותם (לידע כללי, אני ביררתי את התיזמונים באידה-> לוח אם-> צ'יפסט)

את כל הפרטים על הקירור והמערכת שיש לי אפשר למצוא ב"מפרט מחשב"

להלן התוצאות:

הבאס הכי גבוה שהביוס מאפשר לי זה 165 (והייתי שמח לדעת אך אני יכול להעלות אותו מעבר לזה...)

המכפלה הכי גבוהה שהגעתי אליה היא 7, עם באס מקסימאלי של 155MHZ, שביחד זה 2166MHZ, ולא הצלחתי להעלות את המכפלה יותר מזה, גם עם באס של 133.

המהירות הכי גבוהה שהגעתי אליה היא 2266MHZ (באס 165, מכפלה 6.75 VCORE 2.05V) יכולתי לטגן בייצה על ההיטסינק! (החום של המעבד הגיע ל53 מעלות והלוח אם הגיע ל42 מעלות). המחשב הייה יציב כמו פלוטוניום. כשהרצתי כמה תוכנות פשוטות (נורטון סיסטם ווקרס, וורד... לא משחקים) הופיעו לי כל מיני הודעות שגיעה מוזרות, התוכנות היו נתקעות בשלבים מסויימים, בקיצור, כל טוב הווינדוס

תוצאה יותר יציבה שהגעתי אליה זה 2133MHZ (באס 158 ומכפלה 6.75). אומנם הצלחתי להריץ את היטמן 2 (אגב, מתי יוצא ההמשך???), אבל בכל זאת זה לא הייה מצב שאפשר לעבוד איתו הרבה זמן...

לפי הבנצ'מרקים של אידה, שבודקים את הקריאה/ כתיבה לזיכרון, התוצאה הכי טובה מושגת בבאס 165 ועם המכפלה המקורית, 5.75 (1900MHZ).

ועכשו השאלות:

1. לפי התוצאות הנ"ל, מה יותר כדאי לי לעשות: להעלות את הבאס כמה שיותר או את המכפלה?

2. (לא כלכך קשור לOC, אבל לא נורא) במצב רגיל (בלי OC) המתח של המעבד קופץ בין 1.66V ל1.68V, יש לי ספק JTC 350W, האם זה בסדר או שאני צריך להיות מודאג?

3. מה אתם אומרים על הOC שעשיתי באופן כללי?

תגובות, הערות והצעות למיניהן יתקבלו בשימחה

IG.

פורסם

לפי דעתי תנסה לעלות קצת את הבאס ואז את המכפלה.

ואני לא מכיר את החברה "jtc" אולי זה לא ספק איכותי ויציב, לפי דעתי אל תיסתכן בכך, אולי אחרים מכירים את הספק הזה ויכלו להגיד לך אם שווה לקחת סיכון איתו.

מקווה שעזרתי

install

פורסם

אתה צריך לשחק עם מה שהביוס מאפשר לך.

תדאג לקרור הכי טוב שאתה יכול לצורך הבדיקות. קח מאוורר ביתי לאוורור חזק , תעשה OC בלילה וכזה..

המטרה שלך היא להגיע למקסימום האפשרי תוך מינימום טמפ' שניתן באופן סביר ועם מה שיש.

2.05V = לא סביר

מה שעשית זה נכון - חיפשת את מעטפת הביצועים, רק יתכן שהיא תלויה בטמפ'. אז ליטוש פני ההיטסינק ומשחה תרמית הכי טובה ..

עכשיו תנסה לבודד את המעבד מהזיכרון , כלומר מה המקס של כל חלק בנפרד.

לגבי הזכרון תנסה תיזמונים שונים אם ניתן.

הפרשי המתח הם קצת חורגים, אבל לא הייתי מחליף ספק ואם כן אז לך על 500W (radeon 6800U)

פורסם

OC נחמד

אבל לפי דעתי לא להישאר על מתח 2.05V מתח מוגזם מידי למעבד

ולדאוג לקירור יותר טוב :)

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות :)

הקירור שיש לי די טוב ואני לא חושב שעם קירור אוויר אחר אני אגיע לטמפ' נמוכות באופן משמעותי (http://www.cooler-master.com/home.html בחיפוש תכתבו "x dream" ותכנסו לאופציה הראשונה...תקראו את הביקורות בתחתית העמוד של הקירור הזה ;))

ולמה המתח (2.05V) לא סביר? זה תוספת של 10% למתח הרגיל...

הביוס מאפשר לי תוספות מתח רק בקפיצות של 2.5% (5, 7.5, 10) ובכל תוספת שאני לא מנסה, מופיעה לי הודעה שגיעה כללית בביוס (WIDE REGN PROTECTION ERROR... אני לא טוב בכתיבה באנגלית... דיסלקט...), וזה קורה בד"כ במצבים של בעיות עם מתחים, הגדרת תדירויות וכל דבר שקשור בOC... (למדתי להתעלם מזה :-X)

במשך כל ה"ניסוי" הזיכרון שלי הייה מוגדר על אוטו, וגם, אני לא יכול להעלות את הבאס של המעבד יותר מ165, ככה שאין טעם לעשות OC לזיכרון (או שכן?)

לגבי התיזמונים, אני רציתי לנסות לשנות אותם, אבל אין לי אופצייה כזו בביוס ואין לי מושג איך לעשות את זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים