עבור לתוכן

Realtek RTL-8139

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם..

עברתי לאחרונה ממודם USB קטן ומקולל למודם רשת גדול ומקולל אף הוא

מכיוון שאין לי רשת ביתית לא טרחתי לפתוח אותו לראוטר (b-focus 270)

יש לי בעיה קטנה עם כרטיס הרשת ככל הנראה. כשהמחשב עולה, והמודם מחובר, לוקח למחשב כמעט דקה לסיים בוט.

כשאני בודק ב- network connections באותו שלב, רואים שהבעיה היא שם, כי הווינדוס אקפלורר לא מצליח לפתוח שם כלום (כשבשאר המקומות כן)

כשאני מנתק את המודם מכרטיס הרשת, או מהחשמל, אין בעיה ב-בוט

אני משתמש בווינדוס xp, דרייבר האחרון מהאתר של realtek, אבל אני לא מכיר בדיוק את כל המאפיינים של הכרטיס, ולא יודע מה לשנות באופציות

שאלותי:

מה תוקע לי את הסטארט אפ? איך אני פותר את זה?

מה זה network adress, ומה אני צריך לרשום שם עם המודם הזה?

האם אפשר לבטל את האפשרויות ב- authentication? אני לא בטוח במשמעויות של כל אחת מהן..

מה אני צריך לבחור ב- Line speed\duplex mode? זה משנה בכלל? כרגע זה על זיהוי אוטומטי

לא הגדרתי איי פי ספציפית לכרטיס רשת, זה לא משנה, נכון? כי אין פה רשת

תודה מראש לעונים =]

פורסם

הבעיה היא באיתור שרת ה DHCP שברשת. אם מוגדרת להשיג כתובת IP באופן אוטומטי, המחשב בשלב האתחול תמיד ינסה למצוא שרת DHCP ואם הוא לא מוצא אותו הוא מפעיל תהליך שנקרא (APIPA (Automatic Private IP Address. התהליך הזה מתחיל לשלוח פינגים למחשבים ברשת בטווח הכתובות 169..... עד שהוא מוצא מחשב שלא עונה, ואז הוא מקצה לעצמו את אותה כתובת IP. יש אפשרות לכבות את התהליך הזה ע"י שינוי ערכים ב Registry (תחפש באינטרנט).

לא הגדרתי איי פי ספציפית לכרטיס רשת, זה לא משנה, נכון? כי אין פה רשת

לא הבנתי - יש מודם אבל הוא לא מחובר לכלום?

גם האינטרנט נחשבת כרשת, ואני מניח שהמחשב מחוברת לאינטרנט (אחרת המודם מיותר).

הייתי מציע לבדוק למה המודם לא מוצא את שרת ה DHCP ברשת - אולי יש בעיה ברשת או בשרת ה DHCP? אולי אתה צריך להגדיר כתובת IP קבועה?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה..

בהמשך:

רשומות אצלי שתי כתובות ip:

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix  . :

Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.xxx.xxx

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

Default Gateway . . . . . . . . . :

PPP adapter Barak:

IP Address. . . . . . . . . . . . : 82.166.xx.xxx

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

Default Gateway . . . . . . . . . : 82.166.xx.xxx

יפה, זה באמת מסתדר עם מה שאמרת, כי הכתובת שאני רואה שם היא באמת תחת 169

התכוונתי ללהגדיר כתובת איי פי ל-ethernet

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

עריכה:

נתתי לכרטיס רשת את הכתובת 169.254.0.1 והבעיה אכן נפתרה.

אבל עדיין לא הבנתי מה קרה פה, למה יש לי שתי כתובות, ולמה משחקים למשל, מזהים את הכתובת 169.... בתור האיי פי שלי

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

בסך הכל המודם מחובר לכרטיס רשת, ודרכו נעשה החיוג לאינטרנט, הבעיה בכרטיס רשת ובכתובת שלו, ב-APIPA כמו שאמרת

בכל מקרה: מה זה ה- network adress שאני רואה בקונפיגורציה של כרטיס הרשת?

מה בנוגע ל-authentication?

ובנוגע לסוג העברת מידע, line speed\duplex mode. מה לשנות שם?

פורסם

הכתובת שמוגדרת לך בכרטיס הרשת (Ethernet adapter Local Area Connection) צריכה להגיע משרת DHCP כלשהו או שאתה צריך להגדיר אותה ידנית (אם נאמר לך מפורשות ע"י ספק התשתית/אינטרנט). זה שהגדרת את הכתובת ידנית אולי פותר את הבעיה, אבל זה לא אמור להיות ככה.

אני לא יודע אם יש לך חייגן או לא, אבל לי יש, וכאשר אני מפעיל אותו, גם אני מקבל את ה PPP Adapter. אצלי:

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

IP Address. . . . . . . . . . . . : 172.24.xxx.xxx

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.224.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 172.24.xxx.xxx

PPP adapter אינטרנט זהב:

IP Address. . . . . . . . . . . . : 80.230.xxx.xxx

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

Default Gateway . . . . . . . . . : 80.230.xxx.xxx

ברוב המקרים, אין לך מה לשנות בהגדרות החומרתיות של כרטיס הרשת - הגדרות ברירת המחשב בד"כ עובדות. Network Address - כתובת רשת היא כתובת שמציינת את הרשת שעליה יושב המחשב. ערך זה תלוי בכתובת ה IP וב Subnet Mask. הכתובת הזו היא לא כתובת של מחשב פיזי ואם תעשה לה PING לא תקבל תשובה, היא משמשת בעיקר לחישובים/הגדרות ולא למשתמש הפשוט. לדוגמא:

IP Address - 169.254.xxx.xxx

Subnet Mask - 255.255.0.0

אז כתובת הרשת היא 169.254.0.0.

line speed\duplex mode - בוחר את מהירות התקשורת והאם לשדר ולשלוח מידע באותו זמן. תשאיר על אוטומטי.

כנ"ל לגבי שאר ההגדרות - אם עובד לך האינטרנט כמו שצריך - אל תיגע ואל תשנה כלום, אלא אם כן נאמר לך מפורשות ע"י ספק התשתית/אינטרנט לשנות משהו.

פורסם

עריכה:

נתתי לכרטיס רשת את הכתובת 169.254.0.1 והבעיה אכן נפתרה.

אבל עדיין לא הבנתי מה קרה פה, למה יש לי שתי כתובות, ולמה משחקים למשל, מזהים את הכתובת 169.... בתור האיי פי שלי

יש לי אותו מודם ואותו כרטיס רשת כמו שלך , כמובן גם אותה בעייה - אני צריך לחכות יותר מדקה עד שהאינטרנט עובד שהווינדוס כבר עלה.

איפה בדיוק הגדרת את זה? (Print Screen יעזור מאוד)

תודה :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, smalul

באמת שעזרת לי מאוד

רק שתי שאלות אחרונות:

1. למה חלק מהמשחקים מזהים לי דווקא את הכתובת של כרטיס הרשת בתור האיי פי?

2. למה אני לא מצליח להיכנס לממשק web של המודם? הכתובת היא http://192.168.1.1 עם המודם הזה, עד כמה שאני יודע..

ל-subx

control panel -> network connections

right click local area network -> properties -> internet protocol (tcp/ip) -> properties -> use the following ip adress

וכמו שאמר smalul, צריך להגדיר את זה לפי המידע שניתן ע"י ספק האינטרנט, אני מתכוון לשנות את זה עכשיו..

אגב, סחטיין על התוצאה ב-super pi... =]

הפנטיום 4 2.66 (Northwood) שלי עשה את זה ב-53 שניות =[

פורסם

אני רוצה לעשות קצת סדר ולענות על כל הדברים שעדיין לא נענו פה:

כתבת מקודם שאין לך רשת. אולי התכוונת שאין לך מספר מחשבים בבית שמחוברים בינם לבין עצמם, אבל תתפלא, אתה מחובר כרגע לפחות לשתי רשתות (שתיים רלוונטיות שעליהן מדובר בת'רד הזה).

המודם שלך מחובר לכרטיס הרשת על המחשב שלך - זוהי רשת אחת (LAN = Local Area Network), והמחשב שלך מחובר לספקית האינטרנט - זוהי רשת שנייה (WAN = Wide Area Network). אלו הן שתי הרשתות.

המודם וכרטיס הרשת מהווים רשת פנימית, שדרכה המחשב שלך מחובר לספקית האינטרנט, הרשת החיצונית. מה שקורה זה שהמידע שמיועד מהמחשב שלך לרשת העולמית, יוצא מהמחשב שלך דרך הרשת הפנימית אל המודם, והמודם מקשר אותך לרשת החיצונית. וכך גם להפך בנוגע למידע שנכנס מהרשת החיצונית אליך.

אז למה אתה רואה שתי כתובות IP? הווינדוס מזהה שתי כתובות, אחת לכל רשת שאתה מחובר אליה: כתובת אחת היא הכתובת הפנימית של כרטיס הרשת שלך ברשת הפנימית בין כרטיס הרשת למודם (169.254.0.1), והכתובת השנייה שהווינדוס מזהה היא הכתובת החיצונית שדרכה אתה גולש באינטרנט, והיא בעצם יושבת על המודם (80.230.xxx.xxx).

1. למה חלק מהמשחקים מזהים לי דווקא את הכתובת של כרטיס הרשת בתור האיי פי?

זה תלוי באיך המתכנתים של המשחק הגדירו אותו לחפש את ה-IP שלך.

יש כאלה שפשוט מחפשים את ה-IP של רכיב הרשת שמחובר ישירות למחשב שלך. אם המודם מחובר ישירות אליך, המשחק ימצא את הכתובת שיש למודם, שזוהי הכתובת החיצונית מהספקית, אבל אם המודם מחובר דרך כרטיס רשת, המשחק ימצא את הכתובת של כרטיס הרשת, וזוהי כתובת פנימית ולא החיצונית שאתה מקבל מהספקית.

ויש משחקים שהוגדרו לחפש את הכתובת שדרכה אתה גולש באינטרנט ולא סתם כתובת IP על כל רכיב רשת שמחובר למחשב שלך. והם תמיד ימצאו את ה-IP החיצוני מהספקית.

2. למה אני לא מצליח להיכנס לממשק web של המודם? הכתובת היא http://192.168.1.1 עם המודם הזה, עד כמה שאני יודע..

אם באמת הכתובת של המודם שלך היא 192.168.1.1, יש למודם שלך שתי כתובות פנימיות (לפחות) ככל הנראה. אחת היא כתובת שמתחילה ב-169.254.xxx.xxx והשנייה היא 192.168.1.1. כל כתובת נמצאת ברשת אחרת (אם הבנת לפי ההסבר של smalul, הכתובת הראשונה נמצאת ברשת 169.254.0.0 והכתובת השנייה נמצאת ברשת 192.168.1.0).

כשהגדרת את ה-IP של הכרטיס שלך ידנית על הכתובת 169.254.0.1, הכנסת את כרטיס הרשת שלך לרשת הראשונה, 169.254.0.0. אך רשת פנימית אחת לא יכולה לתקשר עם הרשת הפנימית השנייה (בלי Gateway כלשהו שנועד למטרה הזו), ולכן, כשכרטיס הרשת שלך נמצא ברשת הראשונה, הוא לא יכול לגשת לרשת של 192.168.1.0.

אז מה אתה יכול לעשות בשביל כן לגשת למודם? אחת משתי האפשרויות הבאות:

א. למצוא את הכתובת המדוייקת של המודם ברשת 169.254.0.0, ואז לנסות לגשת אליה דרך ממשך ה-web.

ב. להגדיר את כרטיס הרשת שלך לפי הרשת השנייה שהמודם נמצא בא. כלומר, לתת לכרטיס הרשת שלך IP של 192.168.1.2 למשל, עם Subnet Mask של 255.255.255.0, כדי שכרטיס הרשת שלך ייכנס לרשת 192.168.1.0. זו האפשרות המועדפת עליי.

ולסיום, בקשר לבעייה הכללית שבגללה נפתח הת'רד (זה מכוון גם ל-SubX):

כמו ש-smalul אמר, ה"תקיעה" הזאת כשהמחשב עולה נובעת מהתהליך של קבלת ה-IP הפנימי של כרטיס הרשת שלך מהמודם (המודם הוא שרת DHCP שמסוגל "לחלק" כתובת IP למכשירים שמתחברים אליו). התהליך הזה יכול להסתיים מאוד מהר (שניות בודדות) ויכול לקחת גם הרבה יותר זמן (אפילו מספר דקות).

לכן, כמו שרשמתי כבר בעבר: אני ממליץ בחום, אם הכתובת של המודם ידועה, לא לתת לכרטיס הרשת לקבל IP פנימי מהמודם, אלא להגדיר על כרטיס הרשת כתובת IP ספציפית מאותו הסוג של המודם, כדי להכניס אותם לאותה רשת ולחסוך את תהליך קבלת ה-IP האוטומטי.

הסבר מפורט יותר על ההמלצה הזו שלי אפשר לקרוא בהודעה הזאת.

ואחרי כל ההסברים (למקרה שהתייאשתם באמצע) אני אקצר את ההצעה שלי של מה אתה "תאכלס" צריך לעשות עכשיו:

תגדיר את כרטיס הרשת שלך ידנית עם IP של 192.168.1.2, תגדיר Subnet Mask של 255.255.255.0, ו-Default Gateway לכתובת של המודם: 192.168.1.1.

פורסם
  • מחבר

תשובה יפה ומפורטת

תודה רבה לשניכם

ThePorscher

smalul

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים