עבור לתוכן

איזה דרכים קיימות למנוע מהמעבד להשרף ?

Featured Replies

פורסם

שוב שלום !

בחנויות מספרים לי בד"כ שמעבדי AMD יכולים להשרף (אני יודע שזה שטויות ) וזה לעומת מעבדי פנטיום ששם יש הגנה פנימית .יש לי כמה שאלות בנושא .

1.האם כיום במעבדי AMD יש הגנה בתוך המעבד כמו מעבדי פנטיום כך שגם אם הוא יתחמם הוא לא ישרף ? מאיזה דגם זה קיים ?

2.נגיד וגם לא הייתה הגנה במעבדים .האם לא אמור להיות בלוח אם אפשרות לנתק את המעבד במקרה של התחממות גדולה ? אם כן איך קוראים לאפשרות הזאת ? והאם זה מופיע כברירת מחדל ?

3.לפי מה שידוע לכם האם זה קיים ברוב בלוחות החדשים כיום ?

4.ובמשך לשאלה 1 ,בהנחה שיש הגנה במעבדים מפני שריפה ,אז מדוע האחריות לא מכסה שריפה ? (לפי מה שהבנתי מחיפוש בפורום) ?

כמוב ,תודה מראש.

פורסם

ההבדל בין אינטל ל-AMD שאינטל באמת צריכה מיגון מזה כי הפרסקוט הוא יותר בכיוון של תנור מאשר מעבד.

מצד שני AMD לא מתחממים אך לאטלון 64 יש לוח שיכבה אותו במקרה והוא יגיע ל-80 מצב חריג בהחלט.

פורסם

ברוב הלוחות יש הגנה (לא רק מהסדרות החדשות, גם לישנים יותר..) שברגע שהוא מגיע לטמפרטורה מסויימת המחשב נכבה, אתה יכול לקבוע את זה בביוס

פורסם

ההבדל בין אינטל ל-AMD שאינטל באמת צריכה מיגון מזה כי הפרסקוט הוא יותר בכיוון של תנור מאשר מעבד.

מצד שני AMD לא מתחממים אך לאטלון 64 יש לוח שיכבה אותו במקרה והוא יגיע ל-80 מצב חריג בהחלט.

צודק חבר שלי הגיע על הנורטורד שלו ל 70 מעלות..

פורסם

כדרך אגב רוב המקרים שהאחריות מתבטלת אלו סימנים לביצוע אוברקלוקינג...

מעבדים לא נוהגים סתם ככה להשרף כי הם חמים, אם הם עובדים ביומיום על טמפרטורות שלא בריאות להם תוך חצי שנה - שנה הם ירדו בביצועים, אבל לא ישרפו עד כדי הפסקת פעולה

בכל מקרה יש תוכנות ניטור שיראו לך את הטמפרטורה, תדאג לקירור שישאיר אותם על מעלות סבירות ואתה מסודר מהבחינה הזאת

פורסם
  • מחבר

ברוב הלוחות יש הגנה (לא רק מהסדרות החדשות, גם לישנים יותר..) שברגע שהוא מגיע לטמפרטורה מסויימת המחשב נכבה, אתה יכול לקבוע את זה בביוס

אתה יודע במקרה איך קוראים לזה ? והאם זה מופעל באופן אוטומטי ? (כמו שנאמר בשאלתי הראשונה).

תודה !

פורסם

בדרך כלל זה מופיע תחת shutdown temperature אבל זה משתנה מלוח ללוח..

עריכה: לדוגמא בלוח NF7S של חברת ABIT תוכל לראות שאופציית ה SHUTDOWN TEMP מגיעה כבויה, וניתנת לשינוי בביוס:

http://www.pcextreme.net/reviews/nf7-s/fullSize/48.jpg

פורסם
  • מחבר

בסוף אני מבולבל .אז מהיכן באה  ההגנה במעבדי AMD ובמעבדי פנטיום ?  במעבד או שבשניהם ההגנה באה מהלוח ?

ומה לגבי מעבדי הXP של AMD , איפה נמצאת ההגנה ?

תודה !

בהמשך לתגובה 6 .מדוע לדעתכם זה לא בא כברירת מחדל.אם הדבר כל כך חיוני.נגיד דוגמא המאורר גמר את הקרירה.אז המעבד  ילך אם אין עליו הגנה.והלוח אם הוא היחיד שיכול לעצור את זה.

פורסם

הלוח נותן הגנת כיבוי בטמפרטורה מסויימת, וצפצוף התראה בטמפרטורה אחרת

למעבד הפנטיום לדוגמא יש הגנה משלו, ברגע שאתה מגיע לטמפרטורה מסויימת (נדמה לי שזה בסביבת ה55 מעלות) המעבד מתחיל להוריד מהביצועים, מתחיל לעבוד לאט יותר ויותר...

אני לא יודע אם יש אותה הגנה גם ב AXP, בנושא הזה תצטרך להמתין לתגובות של אחרים

אני מחזק את מה שאמר AMD-ALI-G, מעבדי פנטיום רגישים יותר לטמפרטורה, לאומת זאת ה AMD יכולים לעבוד גם על 60-65 מעלות באופן רציף בלי שיגרם נזק

פורסם

למעבד הפנטיום לדוגמא יש הגנה משלו, ברגע שאתה מגיע לטמפרטורה מסויימת (נדמה לי שזה בסביבת ה55 מעלות) המעבד מתחיל להוריד מהביצועים, מתחיל לעבוד לאט יותר ויותר...

אני מעולם לא שמעתי על הדבר הזה. מצד שני, רק אתמול למדתי לאכול עם סכו"ם. אולי תפנה אותי, בשם מיקלו ולה-הונדה, למקום בו כתוב שקיים כזה דבר?

ולעצם השאלה: כמו שנאמר כאן, בכל לוח מודרני בו נתקלתי (בוודאי לוחות כמו ABIT) יש איזשהו סוג של הגנת התחממות.

מעבר לזה, לרוב בטמפרטורות קיצוניות המחשב יתקע\יעשה ריסט, ולפחות במקרה השני הבעיה נפתרת חלקית, כך שלא הייתי מצפה שמיד המחשב יתחיל לבעור.

ההגנת טמפרטורה בP4 היא באמצעות דיודת טמפרטורה נפרדת שיושבת על הcomputational units ולא נגישה מהBIOS (כלומר זו לא אותה אחת שדרכה אתה רואה את הטמפרטורה).

ההגנה מיועדת לכבות את המעבד כשהוא מגיע לטמפרטורה של - מודרים, הניחו את הדרמלים שלכם פן תפצעו מישהו - 135 מעלות צלזיוס...

כנראה שלפני זה הBIOS ידאג לכבות את המחשב.

ABIT ממליצים לכוון את הShutdown temperature בלוחות שלהם ל90 מעלות צלזיוס, לפחות במקרה של הP4 (הטמפרטורת עבודה המקסימלית של A64 היא 95 מעלות, אז הסיפור דומה למדי).

חומר קריאה מאלף: http://fae.abit.com.tw/eng/faq/qa/2003/2003052801.htm

בגדול, אתה די בטוח. אין איזו סיבה קסומה בגללה עלול המעבד להשרף. זה לא רכיב מכאני. כל עוד הרכבת את הheatsink כמו שצריך, והכל יהיה בסדר.

שים לב שעם heatsink מאסיבי, כמו אלו שנמצאים על גופי קירור שקטים (זלמנים למיניהם), המאוורר יכול להפסיק לעבוד והCPU לא יתחמם מעבר לשליטה.

גם ככה, בגופי הקירור השקטים המאווררים לרוב עובדים לאט, בשביל לא לייצר יותר מדי רעש. כך שאם הוא יפסיק לעבוד לחלוטין, זה לרוב לא אסון, ורוב הלוחות גם יתריעו על זה ויצפצפו כדרכם

של רכיבים אלקטרוניים מודאגים.

הדבר היחידי במחשב שאני חושש שישרף ויגרום לנזק סביבתי כלשהו (כלומר, ישרוף לי את הבית) הוא תמיד הספק כוח. שם קורים הדברים הרעים באמת. תשקיע באחד איכותי, וגם אמצעי מניעה טובים זה חשוב.

ואת הצמיגים באוטו תבדוק גם.

פורסם

שוב שלום !

בחנויות מספרים לי בד"כ  שמעבדי AMD יכולים להשרף (אני יודע שזה שטויות ) וזה לעומת מעבדי פנטיום ששם יש הגנה פנימית .יש לי כמה שאלות  בנושא .

1.האם כיום במעבדי AMD יש הגנה בתוך המעבד כמו מעבדי פנטיום כך שגם אם הוא יתחמם הוא לא ישרף ? מאיזה דגם זה קיים ?

2.נגיד וגם לא הייתה הגנה במעבדים .האם לא אמור להיות בלוח אם אפשרות לנתק את המעבד  במקרה של התחממות גדולה ? אם כן איך קוראים לאפשרות הזאת ? והאם זה מופיע כברירת מחדל ?

4.ובמשך לשאלה 1 ,בהנחה שיש הגנה במעבדים מפני שריפה ,אז מדוע האחריות לא מכסה שריפה ? (לפי מה שהבנתי מחיפוש בפורום) ?

כמוב ,תודה מראש.

בזמנו ראיתי סרטון על A64 של טומזהארדוואר והם הראו שאחרי שמנתקים את המאורר של המעבד והטמפרטורה עולה לרמה קריטית המחשב נכבה

ואם הם הדגישו את זה שיש את זה ל A64 סימן שלמודלים הקודמים לא היה (אין לי מידע טכני על העניין ולא קראתי מעולם דבר בנושא הזה אז ככה שזאת רק דעתי מהסירטון)

בקשר ללמה לא מכסה אחריות דבר כזה כי אז אנשים שהמעבדים שלהם מאסו בהם היו מכניסים אותם למיקרו מחממים 10 שניות ומחכים לתוצאה המופלאה ומקבלים אחד חדש

פורסם

שוב שלום !

בחנויות מספרים לי בד"כ  שמעבדי AMD יכולים להשרף (אני יודע שזה שטויות ) וזה לעומת מעבדי פנטיום ששם יש הגנה פנימית .יש לי כמה שאלות  בנושא .

2.נגיד וגם לא הייתה הגנה במעבדים .האם לא אמור להיות בלוח אם אפשרות לנתק את המעבד  במקרה של התחממות גדולה ? אם כן איך קוראים לאפשרות הזאת ? והאם זה מופיע כברירת מחדל ?

כמוב ,תודה מראש.

1. ההגנה היא בלוח, בגרסאות ה 90 ננו מטר יש thermal throttling בתוך המעבד.

2. יש.

3. כן.

4. איזו שריפה? הבית נשרף? יש אחריות ל 3 שנים על המעבד.

בכללי, מדובר בנושא יותר יחצני מאמיתי, הנושא פתור כבר זמן רב.

פורסם
  • מחבר

1. ההגנה היא בלוח, בגרסאות ה 90 ננו מטר יש thermal throttling בתוך המעבד.

בכללי, מדובר בנושא יותר יחצני מאמיתי, הנושא פתור כבר זמן רב.

אז ככה עדיין יש לי ספקות בייחוד לאור מה שאתה כותב.מצד אחד אתה אומר שבמעבדים הישנים אין את ההגנה וצריך להסתמך על הלוח.אז אם כך למה אתה רושם שזה נושא יחצני .אני ממש לא בטוח בכך.יש דברים בגו.וזה שמעתי מרוב החנויות .פתחתי דיון בקשר ללוחות האם תומכים או לא.ולא כל הלוחות תומכים אלא אם יוכחיו לי אחרת.כלומר עדיין יש סכנה שהמעבדים יתחממו יתר על המידה ואולי ישרפו ? מה ימנע מהם להשרף אם הלוח לא תומך ? הצלעות קירור כמו שהזכרו פה ,בהנחה שהמאורר ילך ?

פורסם

אז ככה עדיין יש לי ספקות בייחוד לאור מה שאתה כותב.מצד אחד אתה אומר שבמעבדים הישנים אין את ההגנה וצריך להסתמך על הלוח.אז אם כך למה אתה רושם שזה נושא יחצני .אני ממש לא בטוח בכך.יש דברים בגו.וזה שמעתי מרוב החנויות .פתחתי דיון בקשר ללוחות האם תומכים או לא.ולא כל הלוחות תומכים אלא אם יוכחיו לי אחרת.כלומר עדיין יש סכנה שהמעבדים יתחממו יתר על המידה ואולי ישרפו ? מה ימנע מהם להשרף אם הלוח לא תומך ? הצלעות קירור כמו שהזכרו פה ,בהנחה שהמאורר ילך ?

אתה צוחק, נכון?

דבר ראשון, 90 אחוז מהחנויות לא מבינות דבר וחצי דבר. היו פעם את'לונים שהתחממו (מהדור הראשון), או יותר נכון פשוט עבדו בטמפרטורות גבוהות (נתקלתי באחד כזה שעבד ב77 מעלות קבוע).

זה כבר ממזמן לא המצב, האת'לונים החדשים (שכמובן שונים לחלוטין), ובמיוחד הA64, לא מתחממים כלל.

דבר שני, בכל לוח high end (שזה 500 שקל ומעלה) אתה תוכל למצוא את האזהרת טמפרטורה, ובוודאי בלוחות שמומלצים על ידי חברי הפורום.

דבר שלישי, הפחד שלך משריפת המעבד מבוסס על משהו?

פורסם
אתה צוחק, נכון?

דבר ראשון, 90 אחוז מהחנויות לא מבינות דבר וחצי דבר. היו פעם את'לונים שהתחממו (מהדור הראשון), או יותר נכון פשוט עבדו בטמפרטורות גבוהות (נתקלתי באחד כזה שעבד ב77 מעלות קבוע).

יש לי AMD Athlon Thunderbird 1333mhz - שהוא 2 מהסדרה האחרונה לפני הAthlon XP - שהיה 1400mhz אחריו - הוא אכן עובד בטמפרטורות מאוד גבוהות כבר 3 וחצי שנים ללא בעיה - מעבד גם כן חזק מאוד יחסית.

בIdle הוא 68 מעלות במינימום ומגיע ל76 במקסימום בערך - עם קירור סטוק שקיבלתי איתו.

החום לא קריטי גם כך - גם הA64 יכול לעבוד ב80 מעלות במשך 3 שנים קבוע - הוא מעבד - הוא נועד לזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים