עבור לתוכן

יש פירצה חדשה באקספלורר 6??? מה עושים??

Featured Replies

פורסם

ראיתי איזה כתבה, אבל לא ראיתי אישה קישור לטלאי הגנה

פורסם

עוברים למוזילה :xyxthumbs:

פורסם

כל יומיים יש פרצה חדשה, ויש פרצות שכבר פתוחות שנתיים ואף אחד לא מתקן (הם ברמת חומרה יחסית נמוכה)...

אם יש לך XP, פשוט תדאג שתבצע WINDOWS UPDATE אחת לכמה ימים, ככה כשהטלאי יצא, יהיה לך אותו.

אם יש לך 2000, 98, ME או אחרים.. זה בעיה, מיקרוסופט כנראה תעדכן רק מקרים חמורים של בעיות, ככה שאם זה רציני יצא גם עדכון אליהם...

אם אתה מעוניין אכן, עדיף לנסות לעבור ל MOZILLA FIREFOX (WWW.MOZILLA.ORG), הוא עובד על כל המערכות (כולל לינוקס) ולפי דעתי עובר את IE מכל הבחינות (הגנה, יציבות, נוחות, מהירות)...

פורסם

תוך כמה שעות עד כמה ימים יצא טלאי שיתקן את זה, כרגיל במקרים האלה... על כל פרצה שמוצאים מיד מקימים קול צעקה מטורף ועושים מזה סיפור כאילו בגלל זה פורצת מלחמת העולם השלישית. והכל התגבר במאות אחוזים אחרי הבלאסטר - רק שבמקרה ההוא נדבקו אותם משתמשים טפשים שהצליחו להתעלם מאזהרות חמורות בכל חור אפשרי וקישורים ל-patch. בקיצור, לא ביג דיל, נחכה לתיקון.

לכל הממליצים על מוזילה, אני באמת אוהב את פיירפוקס (גם בגלל שיש בו שועל, אבל לא רק), אבל אני לא חושב שהפתרון לכל בעיה הוא לעבור לעבוד עם דפדפן שונה. פרצות אבטחה יש בכל תוכנה, ואם כבר, אני סומך יותר על מיקרוסופט שיתקנו פרצת אבטחה ברגע שהיא מתגלית מאשר על חברות אחרות. הם לא היו רוצים קטסטרופםה בסדר גודל של לפני שנה, ולכן הם השקיעו כ"כ הרבה מאמצים לשווק את SP2 בכל חור, לשלוח דיסקים חינם ללקוחות, להציע תמיכה בהטמעה בארגונים וכו'.

פורסם

אני לא יודע על מה כולם מדברים, אני משתמש ב - WINDOWS כבר שנים, יש לי תמיד אנטי-וירוס שמעדכן את עצמו ומאז שעברתי ל - XP עדכון אוטומטי ועכשיו עם SP2 אני בכלל רגוע והסרתי אפילו את zone alarm שסתם צורך עוד משאבים.

בחיים לא חטפתי שום דבר ולא ברור לי איך אנשים כמו שיש בפורום הזה, שמבינים במחשבים חוטפים וירוסים, מילא כל הטיפשים מפחדים מכל ידיעה על פרצה אבל זו פשוט בורות.

אז התגלתה פרצה, אז מה זה אומר? שמייד פורצים לכל מאות מיליוני המחשבים בעולם?

פשוט בורות

פורסם

אני לא יודע על מה כולם מדברים, אני משתמש ב - WINDOWS כבר שנים, יש לי תמיד אנטי-וירוס שמעדכן את עצמו ומאז שעברתי ל - XP  עדכון אוטומטי ועכשיו עם SP2 אני בכלל רגוע והסרתי אפילו את zone alarm  שסתם צורך עוד משאבים.

בחיים לא חטפתי שום דבר ולא ברור לי איך אנשים כמו שיש בפורום הזה, שמבינים במחשבים חוטפים וירוסים, מילא כל הטיפשים מפחדים מכל ידיעה על פרצה אבל זו פשוט בורות.

אז התגלתה פרצה, אז מה זה אומר? שמייד פורצים לכל מאות מיליוני המחשבים בעולם?

פשוט בורות

אני מסכים עם מה שאתה אומר בצורה חלקית. פרצות אבטחה זה לא דבר תקין בין אם אתה מוגן ובין אם לא. אבל בהחלט לא צריך להבהל מהן. באופן אישי, יש לי אנטיווריוס ופיירוול שמוגדרים כמו שצריך ומצידי שיקראו לאקספלורר "בוא תפרוץ לי למחשב" וזה לא יעניין אותי. צריך לדעת להזהר באינטרנט זה הכל.

ועוד דבר, הסיבה שמוצאים כל כך הרבה פרצות אבטחה דווקא באקספלורר (לפי דעתי כמובן), היא שישנה תופעה רחבה מאוד של אנטי מיקרוסופט (שהתחילה אחרי ההשתלטות העוינת על NETSCAPE), שאולי נכונה מבחינה עסקית, אבל לא מבחינת תכנות. אני מאמין שאם כל ההאקרים יקדישו את זמנם לנסות למצוא פרצות אבטחה גם במוזילה למשל, גם שם לא יהיה חסר.

פורסם

ועוד דבר, הסיבה שמוצאים כל כך הרבה פרצות אבטחה דווקא באקספלורר (לפי דעתי כמובן), היא שישנה תופעה רחבה מאוד של אנטי מיקרוסופט (שהתחילה אחרי ההשתלטות העוינת על NETSCAPE), שאולי נכונה מבחינה עסקית, אבל לא מבחינת תכנות. אני מאמין שאם כל ההאקרים יקדישו את זמנם לנסות למצוא פרצות אבטחה גם במוזילה למשל, גם שם לא יהיה חסר.

ברור, אבל יש עוד סיבה

אם אתה ההאקר מחוצ'קן בן 17 (רוב הההאקרים הרעים עונים על הפרופיל הזה) שמחפש לעשות משהו שסוף סוף מישהו יתיחס אליהם אז אתה תכתוב תולעת/וירוס ל:

א. מערכת הפעלה ודפדפן שכ - 2% מאוכלוסיית משתמשי המחשבים בעולם משתמשים בהם

ב. מערכת הפעלה ודפדפן שכ - 98% מאוכלוסיית משתמשי המחשבים בעולם משתמשים בהם

כמובן שהם רוצים שמה שהם עושים יעשה כמה שיותר רעש ויפגע בכמה שיותר מחשבים

פורסם

שוב, ל INTERNET EXPLORER עד היום יש יותר מ 5 פרצות שלא תוקנו (חלקים קיימים כבר שנתיים).... ומיקרוסופט לרוב לא מתקנת בעיות אלה אם כבר מישהו פרסם ופרץ אותם...

ל MOZILLA FIREFOX היו עד היום איזה 3 בעיות רציניות שכל אחת תוקנה בין יממה לשתיים אחרי הגילוי (אם זה היה רציני), או יותר אם זה פחות...

בכל מקרה MOZILLA FIREFOX זה מוצר יותר מאובטח, וגם יש לו כבר הסטוריה יותר טובה...

פורסם

שוב, ל INTERNET  EXPLORER עד היום יש יותר מ 5 פרצות שלא תוקנו (חלקים קיימים כבר שנתיים).... ומיקרוסופט לרוב לא מתקנת בעיות אלה אם כבר מישהו פרסם ופרץ אותם...

ל MOZILLA FIREFOX היו עד היום איזה 3 בעיות רציניות שכל אחת תוקנה בין יממה לשתיים אחרי הגילוי (אם זה היה רציני), או יותר אם זה פחות...

בכל מקרה MOZILLA FIREFOX זה מוצר יותר מאובטח, וגם יש לו כבר הסטוריה יותר טובה...

אתה התעלמת לחלוטין ממה שכתבתי... אני אגיד עוד פעם. הסיבה שמתגלות כל כך הרבה פרצות אבטחה באקספלורר היא שכל הזמן מחפשים בו פרצות אבטחה לעומת דפדפנים אחרים. יש?

פורסם

לא התעלמתי... ואני לא משלה את עצמי שלא ימצאו גם בהם, אך עם זאת הם קיימים כבר איזה שנה או שתיים ועדיין לא היו דברים רצינים כמו ב IE ואחוז השימוש בהם גדל וגם להם מחפשים... אבל מה לעשות כשזה קוד פתוח ובנוי לפי התקנים הסטנדרטים של ה W3C (ולא החרא של IE) אז מן הסתם שהדברים יעבדו יותר כמו שצריך, וגם כשהיה בעיה היא תסודר יותר מהר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים